skip to Main Content

Ik zoek een Engelse Springer Spaniël

Ons gezin bestaat uit twee personen, geen kinderen, twee honden (teefje van 14 en reutje van 6 jr.), een kat, een paar kippen en wat alpaca’s. We zijn met pensioen en genieten samen met onze dieren van het buitenleven. We gaan nooit op vakantie omdat we heel prettig wonen.
Onze honden en kat wonen in huis (dus niet in een bijkeuken of hok buiten) en zijn zelden alleen. We maken geen gebruik van benches, ze slapen in mandjes.
Rond het huis hebben we een hectare grond met een flinke omheinde honden speelweide. We wandelen dagelijks een uur in het bos waarbij de honden los kunnen. Verder nog twee of drie keer een kortere wandeling aangelijnd.
Met onze honden hebben we altijd veel trainingen gedaan zoals puppencursus, GG, Hoopers en speur – en detectiewerk. Omdat het teefje van 14 met ‘pensioen’ is doe ik alleen nog met het reutje de speurtraining.
We zoeken voor ons reutje een maatje in de vorm van een speels (gesteriliseerd) teefje uit de jachtlijn tussen de 2 en 7 jaar. Het nieuwe maatje mag best wel wat energie hebben en een keer van zich afhappen als de reu zich te opdringerig gedraagt.
Ik heb de KK1 gedaan, we hebben hondenervaring en kunnen een herplaatser rust, geduld en begeleiding geven. We houden van hondensport, maar niet van hondenshows.
We zijn lid van: de KC Hoogeveen, de Nederlandse Markiesjes Vereniging en de Nederlandse Vereniging van Heidewachtelliefhebbers. We hebben voor de Markiesjesvereniging één keer een nestje gefokt volgens de richtlijnen van de RvB. Was leuk maar we zijn geen fokkers en hebben ook niet de wens dat nog eens te willen doen.

Jeannette Brown
0522452657
alpacahof@gmail.com