skip to Main Content

Op onze site vindt u, voor zover door de fokkers aangeleverd, een overzicht van te verwachten nesten en geboren puppy’s van fokkers die lid zijn van de ESSCN.

De ouderdieren van de gepubliceerde nesten voldoen aan de eisen voor gezondheid zoals vastgelegd in ons verenigingsfokreglement.

( Zie ons fokreglement .)

De verantwoordelijkheid voor de gefokte pups ligt ten allen tijde bij de fokkers van de pups en niet bij het bestuur van de Engelse Springer Spaniel Club Nederland.

Zowel degene die een pup wil kopen als ook de fokker zijn verantwoordelijk om na te gaan of alle benodigde papieren, zoals stamboom en gezondheidsuitslagen van béide ouderdieren (onderzoek heupdysplasie en ECVO-oogonderzoek) geldig zijn. Ook kunt u controleren of eventuele kwalificaties geldig zijn.

Stamboom is een door de Raad van Beheer uitgegeven afstammings-document niet te verwarren met hondenpaspoort.

Verder adviseren wij u na te gaan of de moederhond en de pups er gezond “uitzien” (schoon, levendig), dat pups een Europees paspoort hebben met chipnummer en een gezondheidsverklaring, dat de pups goed gesocialiseerd zijn en dat de fokker u de juiste informatie geeft.

Mocht u nog vragen hebben, neemt u dan gerust contact op met:

Secretariaat ESSCN

Wijmers 16
1608 HK Wijdenes