skip to Main Content

Update hondenshows – 20 maart 2020

Geannuleerde shows verder,  de Bull Terrier and Miniature Bull Terrier show op 11 april in Retie (B) en de Jonge honden en veteranendag van de Labrador in Turnhout (B) op 13 april zijn geannuleerd. In Montricher in Zwitserland is de Retriever Romand – Nationale Lémanique geannuleerd op 19 april. De show in Aarau midden juni gaat wel door, mocht deze alsnog afgelast worden volgt er volledige restitutie van het inschrijfgeld.

De Kennel Club (UK) heeft aangeraden alle shows de komende drie maanden te annuleren. Als eerste heeft de Border Union Championship Dog Show 2020 in juni dat gedaan. De Blackpool Championship Show heeft de inschrijvingen uitgesteld tot 16 mei. De Southern Counties Canine Association heft de show van eind mei 2020 uitgesteld naar 4,5, en 6 juni 2021. De Birmingham Dog Show (7,8 mei) is gecancelled.

In Duitsland adviseert de VDH om alle evenementen tot eind mei te cancellen of verplaatsen. Voor honden die nog een kampioenschappunt missen voor het jeugdkampioenschap, en dat door de uitvallende shows niet kunnen halen (omdat ze dan te oud zijn), mogen een ander kampioenschapspunt dat ze halen na het weer hervatten van alle shows gebruiken voor het alsnog behalen van het jeugdkampioenschap.

En wat positief nieuws  ook uit België: Hondenpension De Roedelhoeve uit Tielt stelt zijn verblijven, die door geannuleerde vakanties van baasjes massaal leeg blijven, ter beschikking van viervoeters van wie het baasje in quarantaine of in het ziekenhuis is beland.

 

Bron DogZine