skip to Main Content

Ik zoek een Engelse Springer Spaniël

Beste mevrouw/meneer,

Mijn naam is Maxime Verhulst, ik ben 31 jaar en woon samen met mijn dalmaat, teefje, van 4 jaar. Voor ons ben ik op zoek naar een maatje. Ik gun mijn hond een maatje die wat steviger in het leven staat, zelfverzekerd en zonder (of met weinig) vrees. Mijn dalmaat zoals zoveel dalmaatjes , is hartstikke actief en speels, maar ook vrij gevoelig. Zij is angstig voor sommige prikkels zoals bepaalde geluiden en het uitproberen van nieuwe dingen vindt ze spannend. Een maatje die daar wel meer positief nieuwsgierig instapt ipv er onzeker door wordt, zou haar denk ik meer uit de tent lokken en hopelijk wat zelfvertrouwen creëren. Tot het uitproberen van dingen die ze alleen bijv. niet zou doen. Snapt u wat ik bedoel?
Nu ben ik bekend met de werklijn Engelse Springer omdat mijn buren dit hondenras al 30 jaar heeft en ik hier regelmatig kom. Ik vind het lieve karakter, gecombineerd met een onbevreesde manier van leven enorm aanspreken en denk dat dit een mooie aanvulling zou zijn in ons huishouden. Ik zelf zou het erg leuk vinden om jachtgerelateerde cursussen op te pakken met een springer. Ook canicrossen (hardlopen met de hond waarbij de hond aan een elastische lijn mag trekken) vind ik leuk.
Nu is een karakter van een pup naar mijn bescheiden mening toch lastig te bepalen naar hoe hij gaat worden als hij ouder is. Daarom leek het mij een goed idee om voor een herplaatser te gaan. Mede met het feit dat ik een hond die ergens niet kan blijven een goed huis gun. Een herplaatshond is vaak oud genoeg om het karakter op latere leeftijd wel te bepalen. Een uitdaging zou ik leuk vinden. Ik ben erg geïnteresseerd in hondenopvoeding en hun gedrag en volg hier cursussen in.
Ik werk 28 uur, onregelmatig, wat maakt dat ik overdag vaak thuis ben. Mijn dalmaat wordt bij dagen dat ze langer dan 6 uur thuis is uitgelaten door een oppas of ze gaat een dagje naar een leuke opvang of mijn moeder. Dit zou ook gelden voor de nieuwe telg.
Mijn voorkeur gaat uit naar een reu (liefst ongecastreerd, maar indien gecastreerd is dat ook oke).

Graag hoor ik van u. Ook tips zijn welkom. Ik zat al even te zoeken op facebook maar gooi niet zo snel een bericht in een groep vanwege de soms nare reacties van anderen.

Alvast dank.

Mvg. Maxime Verhulst
0612921025
verhulstmaxime@gmail.com